MENÜValaki
titokban rólad álmodik, valaki rólad szövi legyszebb álmait.
Valaki szemében miattad könny ragyog. Hidd el ez a valaki én vagyok.
♥                        | www.lovelime.freewb.hu |

тωιℓιgнт.

Adatok:
Cím: Twilight /Alkonyat/
Epizód: 1
Fejezetek száma: 24 fejezet + epilógus
Írta: Stephenie Meyer
Éve: 2005.
Oldalak száma: 502 oldal
Kiadó: Little, Brown and Company

/Mersz szeretni? Az életed árán is?/
/Ne állj ellen, az Alkonyat úgyis leszáll./

Kezdőidézet:
De a jó és rossz tudásának fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg. /Genesis/

Ismertető:
Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ideköltözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a “mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik.
Hanem Ő…
Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…

Borítóelemzés:

Aki először ránéz a borítóra, azt gondolja, ez egy női kéz (Bella keze). Aztán olvasás közben arra a következtetésre jut, hogy Edward keze (fehérsége, tökéletessége miatt). De ez igazából Bella keze, mert a Biblia szerint Éva adja az almát Ádámnak, a tiltott gyümölcsöt. Ez azt szimbolizálja, hogy Bella a tiltott gyümölcs Edward számára.  Más szempontból pedig maga az alma szimbolizálja Bellát, mint tiltott gyümölcsöt.

Címelemzés:
Ez a szó (alkonyat) többször is szerepel a könyvben. Az alkonyat a szerelem napszaka, valamint a vámpírok számára ez a legbiztonságosabb időszak. A cím feltehetőleg az örök szerelmet jelképezi.

Tartalom:

A történet főszereplője egy különc lány, Bella, aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban.

Szereplők:

Kristen Stewart - Bella Swan

Robert Pattinson - Edward Cullen

Billy Burke - Charlie Swan

Peter Facinelli - Dr. Carlisle Cullen

Elizabeth Reaser - Esme Cullen

Nikki Reed - Rosalie Hale

Ashley Greene - Alice Cullen

Jackson Rathbone - Jasper Hale

Kellan Lutz - Emmett Cullen

Cam Gigandet - James

Edi Gathegi - Laurent

Rachelle LeFevre - Victoria

Anna Kendrick - Jessica Stanley

Taylor Lautner - Jacob Black

Michael Welch - Mike Newton

Képek.:

Kép

vicc..(mindenki..)
Kép


Kép

 ηєω мσση.

 

Adatok:
Cím:
New Moon /Újhold/
Epizód: 2
Fejezetek száma: 24 fejezet + epilógus
Írta: Stephenie Meyer
Éve: 2006.
Oldalak száma: 583 oldal
Kiadó: Little, Brown and Com pany
/Rossz hold kelt föl? Bella mer szeretni. Az élete árán is./
/Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem?/

Kezdőidézet:
Szilaj gyönyörnek vége is szilaj, lázában pusztul el, mint tűz s a lőpor, mely csókolódzva hal meg: lásd, a méz is csömörletes, mihelyt túlontúl-édes. /Shakespeare: Rómeó és Júlia/

Ismertető:
Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe.
S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket.

Borítóelemzés:
A borítón egy hervadó, megtépázott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát ábrázolja. Ebben a részben a lány szörnyű megpróbáltatásokon megy keresztül, ezt jelképezi a tulipán kinézete. A virág hervadtsága arra utalhat, hogy Bella az események után nagyon magába fordul. Nem beszél senkivel. A borító alján látható kis könnycsepp alakú szirom valószínűleg Bella átsírt napjaira utal.

Címelemzés:
A new moon újholdat jelent. Ez Bella új életét jelképezi, hiszen új hold kelt föl, megváltozik minden. Új, szomorúbb, Edward nélküli élet vár Bellára. Valamint Edward Bellát újholdkor hagyja el, a cím is ezért lett new moon, hiszen ez a fő motívum a 2. könyvben, erre épül.

Tartalom:
Végre elérkezik Bella 18. születésnapja. De ennek Bella nem örül, hiszen máris egy évvel idősebb lesz Edwardnál. De ez nem elég, ráadásul még az Alice által szervezett szülinapi bulija is rosszul sül el. Egy meggondolatlan mozdulat, Bella megvágja az ujját, és Jasper majdnem megharapja Bellát! Szerencsére nem történik katasztrófa, de ahhoz épp elég, hogy Edward elhagyja Bellát-az egész Cullen családdal együtt. Bella majdnem beleőrül a veszteségbe, barátaival nem foglalkozik, állandóan fájdalmat és ürességet érez. De később elkezd Jacobbal haverkodni, akiben igaz barátra lel. Mivel amikor Jacobbal van, borús hangulata derűsre változik, nem jön elő a magányos fájdalma, a lehető legtöbb időt próbálja meg vele tölteni. Bella egyre veszélyesebb dolgokat kezd csinálni, mivel rájön, hogy ha veszélyben van, olyan tisztán hallja Edward mérges hangját a fejében, mintha ott állna mellette. Váratlan fordulat történik, Jacob elkezdi hanyagolni Bellát. Bella kezd megint depresszióba zuhanni, és rá akar jönni, miért viselkedik Jacob olyan furcsán: nem hívja, nem keresi, semmi! Kiderül, hogy Jacob “csatlakozott” Sam Uley bandájához, akiket az előtt nem szeretett. Jacob rávezetésének hála Bella rájön, hogy Jacob vérfarkas lett, ahogy az egész Sam bandája is-ezért viselkedett furcsán, hiszen ezt a titkot nem mondhatta el. Egyik nap Bella és Jacob elhatározza, hogy elmennek sziklát ugrani, ami a helyi, La Push-i srácok szórakozásból űznek. De a megbeszélt időpontban Jacob nem megy el, a falka ügyei miatt. Bella egyedül mégis elmegy, ez nem is lenne nagy baj, de vihar közeleg. Bella majdnem megfullad a vízben (Edward hangját legalább hallja), de szerencsére Jacob megmenti. Alice látja, hogy Bella leugrik a szikláról, és azt hiszi meghalt-öngyilkos lett. Mivel Alice nem látja a vérfarkasokat, azt sem látta, hogy Jacob megmenti Bellát. Elmondja Rosalie-nak, aki csak ezért (!) felkeresi Edwardot, eközben Alice pedig elmegy Belláékhoz. Megbeszélik a történteket, de újabb tragédia közeleg: Edward Bella halálhíre hallatán elmegy Olaszországba a Volturi-hoz, hogy megöljék, mivel ő már Bella nélkül nem akar élni. Alice-ék elmennek Olaszországba, Volterrába, és sikeresen megmentik Edwardot, aki már majdnem leleplezte magát. De a Volturi csak egy kikötéssel engedi épségben haza őket: ha Bellát a közeljövőben vámpírrá változtatják Cullenék. Később otthon Bella szavazásra bocsátja a halandóságát-az igenek győznek. Valamint Edward megígéri Bellának hogy soha többet nem hagyja el, és mindig is szerette és szeretni fogja. Az átváltoztatás időpontját az érettségi utánra teszik, és elvileg Carlisle fogja átváltoztatni. De Edward később felhozza Bellának, hogy ő is átváltoztatja, ha Bella hozzámegy feleségül!

Képek.:

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

KépKép

  

є¢ℓιρѕє.

Cím: Eclipse /Napfogyatkozás/
Epizód: 3
Fejezetek száma: 27 fejezet + epilógus
Írta: Stephenie Meyer
Éve: 2007.
Oldalak száma: angol: 628 oldal
Kiadó: Little, Brown and Company
/Őrizd a percet! Merj álmodozni! Az álmok nem fogynak el…/
/Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán./

Kezdőidézet:
Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég. Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz. De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van, hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég. /Robert Frost/

Borítóelemzés:
A borítón egy vörös-piros-bordó (nem tudom eldönteni milyen színű) selyemszalag található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
“A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.”

Címelemzés:
Az eclipse szó napfogyatkozást jelent. Mikor Edward elhagyta Bellát, minden sötétbe borult Bella addigi tündérmeséjében. Egyedül egy fénypont volt benne, Jacob. Ezért Bella a lehető legtöbb időt töltötte vele, és elnevezte az ő saját Napjánk. Sokszor emlegette így Jacobot. Viszont az Eclipse-ben Edward visszatérése után kezdenek eltávolodni egymástól (Bella és Jacob) és Bellának választania kell élete szerelme és legjobb barátja között. Tehát Bella személyes Napja fogyóban van..

Tartalom:
Edward visszatérése után kezd minden visszaállni a normális kerékvágásba, igaz Edward csak meghatározott időben látogathatja Bellát-mondjuk ez nem okoz gondot, hiszen Edward az ablakon át szinte úgyis minden éjjel belopózik Bella hálószobájába. Már mindenki lázasan készülődik az év végi vizsgákra és a bálra is-ami Bella átváltoztatásának időpontjával esik egybe. Jacob viszont igyekszik nem találkozni Bellával, megint kezdenek eltávolodni egymástól. Edward-al Bella még Floridába is elmegy, Renée-hez. (Ez volt Bella egyik elfeledett szülinapi ajándéka.) De újabb bonyodalom következik, újszülött vámpírok gyilkolásznak Seattle környékén, Bella szobájában is járt egy ismeretlen vámpír, ráadásul még Victoria is feltűnik. Bellát Alice “elrabolja” (amíg Edward vadászik) és egy pizsipartit tartanak, de persze ez csak azért kell, hogy Bella biztonságban legyen Edward távollétében. E buli alatt járt valaki Bella szobájában, és még Bella egy-két személyes holmiját is ellopta-amin rajta van az illata (pl. a párnáját, és a ruháit) Közben a halottak száma csak egyre nő és nő, és már a vérfarkas falka is vadászik a tettesekre. A pizsiparti alatt többek között Rosalie élettörténetét is megismerhetjük. Később szerencsére Bella és Jacob újra kezdenek régi jó barátok lenni, Bella meg is ismeri az egész quileute törzs történetét. Alice pedig megegyezik Bellával, hogy szervezhet neki egy év végi bulit-hiszen az ember csak egyszer végzős! Aztán Edward később hivatalosan is megkéri Bella kezét, aki igent mond! Elérkezik a buli napja, minden jól halad, ráadásul a vámpírok és vérfarkason szövetséget kötnek, hogy együtt győzhessék le az újszülött vámpírokat Victoriával együtt. Kidolgozzák a harc tervét, amiben első helyen áll Bella biztonságos és jó messzire való elrejtése. Bella csak akkor megy bele, ha Edward is vele megy, így kénytelenek lesznek egyel kevesebben harcolni. Jacob is ott van velük egy darabig a hegyekben (ez a rejtekhely) és Bella ráébred, hogy egyszerre két emberbe szerelmes: Edwardba és Jacobba is! (De Edwardot jobban szereti.) A harc jól végződik, Edward megöli Victoriát, a többiek pedig együtt végeznek az újszülöttekkel. (Még a Volturi is közbeavatkozik!) Jacob megsérül, de szerencsére nem komoly. Bella meglátogatja, és elmondja neki, hogy választott – (bármennyire is fáj mindkettőjüknek) Edwardot. Mikor Jacob azt is megtudja, hogy Bella és Edward összeházasodnak, és Bella is vámpír lesz, elmegy. Terve az, hogy vérfarkasként kóborol, teljesen maga mögött hagyva Jacob Black-et. Bella és Edward pedig megegyeznek, hogy Bella majd feleségül megy Edwardhoz, aki majd átváltoztatja, de Bellának van egy kikötése: amikor még ember, szeretkezzenek. Edward belemegy, de csak majd az esküvő után lehet róla szó. (A nászéjszakán!)

Képek.:
első kép az eclipse forgatásáról...
Kép

 

A könyv..
Kép

 вяєαкιηg ∂αωη.

 

α вяєαкιηg ∂αωη ƒιℓм 2011-вєη α мσzιквαη!
нα мég мιη∂ιg тáтσтт ѕzáננαℓ ¢ѕσ∂áℓкσzσℓ, αккσя α νáℓαѕz: ιgєη. ƒιℓм кéѕzüℓ α тωιℓιgнт ѕσяσzαт ηєgує∂ιк яéѕzéвőℓ, α вяєαкιηg ∂σωη кöηуνвőℓ. α ѕυммιт єηтєятαιηмєηт єℓég σкσѕ νσℓт αннσz, нσgу мєgѕzєяєzzє α тωιℓιgнт ѕσяσzαт נσgαιт, éѕ тєямéѕzєтєѕєη мιη∂єη ѕzíηéѕzт ℓєѕzєяző∂тєтєтт. нα α α ηєω мσση (úנнσℓ∂), ιℓℓєтνє αz є¢ℓιρѕє яéѕzєккєℓ мιη∂єη ѕιмáη мєgу, αккσя α вяєαкιηg ∂αωη ƒιℓм 2011-вєη кєяüℓнєт α мσzιквα.

α вяєαкιηg ∂αωη тöятéηєтє:
єℓנöη α ηαgу ηαρ, αz єѕкüνő ηαρנα, αнσℓ вєℓℓα éѕ є∂ωαя∂ кιмση∂נα α вσℓ∂σgíтó ιgєηт, мαנ∂ ηáѕzúтяα ιη∂υℓηαк. α ¢éℓ ιѕℓє єѕмє, αнσℓ α ƒőѕυℓι кєz∂єтéιg мαяα∂нαтηαк. є∂ωαя∂ єηgє∂ вєℓℓáηαк, éѕ вєνáℓтנα ígéяєтéт… α мézєѕ нєтєк αℓαтт вєℓℓáт яéмáℓмσк gуöтяιк єgу кιѕgуєяєкяőℓ, αкιт мєg кєℓℓ νé∂єηιє α νσℓтυяιтóℓ. нαмαяσѕαη яáנöη, нσgу α gуєямєк αz áℓмáвóℓ ναℓóѕággá νáℓιк… вєℓℓáηαк ηєм¢ѕαк α νσℓтυяιναℓ кєℓℓ мєgкüz∂єηιє (нιѕzєη ηєм ℓéтєzнєт нαℓнαтαтℓαη gуєямєк), нαηєм α ѕαנáт ѕzσмנáναℓ, “úנѕzüℓöттѕégéνєℓ” ιѕ.

//.ηуιℓνáηναℓóαη кяιѕтєη ѕтєωαят, яσвєят ραттιηѕση, éѕ тαуℓσя ℓαυтηєя ιѕ νιѕѕzαтéя α ηєgує∂ιк яéѕzвєη. נєℓєη ριℓℓαηαтвαη мég ηєм ∂őℓт єℓ, кι яєη∂єzι α ηєgує∂ιк яéѕzт. ∂є ηєм кєℓℓ αggó∂ηι, тαℓáℓηαк ναℓαкιт. //

Cím:Breaking dawn
Írta:Stephenie Meyer
Könyv: 4.rész
Érdekesség: A könyv 3-rom részre van felosztva
Oldalak száma: 756
Kiadás: 2008. (Amerikában) 
2010. (Magyarországon)
Kiadó: Little, Brown és a Company

 

Ti írtátok:

Bella gondolatait írja le a terhessége közben, mikor haldoklott. Bella elmeséli a házasságát részletesebben, és leírja a mézesheteit Edwarddal, amit Brazília egy távoli szigetén töltöttek kettesben. Edward megengedi Bellának hogy szeresse...és lefekszenek egymással. Nem sokkal később Bella egy doboz még nem használt tamponból rájön, hogy az időzítés már késő, lejárt az ideje. Ezek után kapcsolatba kerül Carlisle-al, aki biztosítja arról, hogy terhes, és Carlisle aztmondja itt az ideje hazatérni. Edward miután rájön mi is történt, Bellát abortuszra próbálja kényszeríteni. Habár, Bella szeretné megtartani a kisbabát, eldönti felveszi a kapcsolatot Rosalie-val, aki mindig is szeretett volna kisbabát. A második részben Jacob szemszögéből látjuk Bella terhességét, a gyerekvállalást. A vérfarkasok csomagjáról nem tudja hogy veszélybe sodorhatja a babát, és hogy el akarják pusztítani. Jacob bármennyire is ellenkezik, mégis otthagyja a csomagot, és úgy tesz mintha ő csinálta volna. Bella közel egy hónap múlva ad életet a babának, mint ahogy teherbe esett(a terhesség 1 hónap). A szülsé nehézségeket okoz, eltörik a csontja, és sok vért veszt, ezért Edward arra jut, itt az ideje hogy Bella vámpírrá váljon. Bella újszülött kislányán, Renesmee-n Jacob nyomatokat hagy. A harmadik könyvben, ismét Bella szemszögét olvashatjuk, aki nemrég változott vámpírrá, és élvezi az életét. Irina szerint Volturi el akarja pusztítani a kis Renesmee-t. Volturi úgy gondolja Renesmee egy halhatatlan gyermek. Cullen-ék összehívják a világ vámpírjait, hogy bebizonyítsák Volturinak Renesmee nem halhatatlan. Irina félrevezeti Volturi-t az erdőben. Renesmee-ről azt gondolják, hogy egy hiba, egy fenyegetés. Közben Alice és Jasper visszatérnek a 150 éves Nahuellel, aki ember és vámpír keresztezéséből született, akárcsak Renesmee. Volturi elmegy, mert rájön nincs oka elpusztítani Renesmee-t. Edward, Bella és Renesmee visszatérnek otthonukba, és boldogan élnek...

 

képek.:

Kép

 

Kép

 


Kép

 

Szavazás

Milyen az oldalam..??
~nagyon szar..
~elmegy..
~jó..
~nagyon jó..

Asztali nézet